Bo eller turista i fantastiska Lappland

Svenska Lappland är ett fantastiskt område i Norrlands inland som öppnar en unik värld av storslagen natur och rik kultur. Föga förvånande är därför intresset för att bo eller turista där stort. Den ökade omsättningen i turism- och besöksnäringen i Lappland visar att intresset för Norrlands inland aldrig varit större. Se på till exempel Kiruna där antalet gästnätter ökade med drygt åtta procent år 2019.

Här är några fantastiska fakta om Lappland:

  • Antalet slädhundar överstiger antalet människor i vissa delar.
  • Aurora Sky Station i Abisko erbjuder dig en av världens bästa platser att se norrsken på.
  • Lappland är det enda svenska landskapet som gränsar till två andra länder: Norge och Finland.
  • Ovanför polcirkeln i Lappland står solen på himlen i 100 dagar utan att gå ner.
  • Samiska språket har 300 ord för att beskriva olika typer av snö.

Njut maximalt av Lappland med framtidens fastighetsskötsel

Med tanke på Lapplands lönsamma turismnäring har du kanske planer på att öppna ett hotell eller köpa en fastighet där. Det här ger dig tillgång till vackra Lappland året runt utan att behöva göra långa resor.

Dock kan tyvärr mycket tid och energi gå åt till att hantera ditt hotell eller fastighet. Du behöver till exempel hålla reda på mycket information, hantera fakturor och komma ihåg att påminna om missade betalningar. Den goda nyheten är att du kan undvika högar av pappersarbete och komplikationer genom att använda digitala tjänster för fastighetsskötsel. Den bästa på marknaden är numera Nabo som håller på att forma framtidens förvaltning och boendetjänster.

Genom att digitalisera förvaltningen och erbjuda smarta funktioner förenklas vardagen för såväl de boende som för ägaren. I själva verket får du med Nabos enkla och mobilanpassade verktyg en jurist, förvaltare, tekniker och ekonom i fickan. När det gäller ekonomi sköter Nabo allt från skattefrågor till hantering av avgifter och hyror. Den tekniska hjälpen innebär bland annat tillsyn av fastigheten och kontroll på att all teknik fungerar rätt. Från mobilen får du dessutom tillgång till experter inom fastighetsjuridik som hjälper dig med frågor om störningsärenden, att undvika kostsamma tvister och upprätta avtal.

Faktum är att Nabo även ger dig möjlighet att investera och hantera fler hotell eller fastigheter. Nabo har helt enkelt fördelen att spara dig tid och energi som du hellre använder till det viktigaste av allt – upptäcka och utforska Lappland! Kom ihåg att Lappland är en plats som inte liknar någon annan – med kärleksfulla samer som bott där i tusentals år, oändliga möjligheter för utomhusaktiviteter samt gott om kulturella upplevelser som Icehotel Jukkasjärvi och världsarvslistade Gammelstads Kyrkstad med anor från 1400-talet.