Lappland, så mycket mer än Kiruna

Lappland är äventyrligt, romantiskt och väl värt att uppleva

 

Faktum är att Lappland kan erbjuda en härlig semester för alla möjliga smakinriktningar. Är ni glada i natur och djur så finns det många aktiviteter för er: älgsafari, vandring i Abisko nationalpark, ridning eller varför inte hundspann över lunch? Det finns till och med guldvaskning och möjlighet att bygga och sova i en igloo!

Om ni vill åka på en romantisk weekend utan att vandra i fjäll eller bland djur så kan ni checka in på en av alla de spahotell som Lappland erbjuder. Det finns många möjligheter på internet att hitta hotell men på till exempel tripadvisor.se hittar ni många av de hotell som ger er en oförglömlig semester. Genom att läsa omdömen om hotellen kan ni se vad de verkligen går för och välja det som passar just er. Ni kan också se vad det kostar och välja olika prisklasser.

Ni behöver inte ens gå utanför hotellet på flera dagar; bara skäm bort er själva med förstklassig massage, bad i varma pooler och bastu. Med restaurang, bar och gratis wifi har ni allt ni behöver för att få en välförtjänt laddning av batterierna.

Att ta sig till Lappland

De absolut lättast sätten att resa till Lappland är att flyga från Stockholm, alternativt ta tåget eller ta bilen. Om ni vill flyga så är flyg Stockholm Skellefteå väl värt att kolla in. Att jämföra flyg kan vara mycket värt då priserna varierar. Paketresor behöver inte handla om enbart utlandsresor, detta kan mycket väl gälla även Sverige. Att boka en paketresa är ett toppentips; då slipper ni boka hotell och flygtransfer utan kan lägga den tiden på annat.

Om ni vill ta bilen upp och ner till Lappland så kan ni besöka en av Lapplands turistinformationssidor och få bra information om vilket alternativ som passar er bäst.

Oavsett varför ni vill eller ska besöka Lappland så kommer ni garanterat bli ödmjuka av den otroligt vackra naturen. Planerar ni att resa nu på hösten? Gå då ut på kvällen och kolla på norrskenet; ett spel av vackra färger som förtrollar. Slutligen är djur som älgar, renar och hundspann också väl värda att se, röra och uppleva oavsett om ni är djurälskare eller inte. Den mäktiga känslan av att uppleva dessa djur i sin naturliga miljö är en sann upplevelse för många människor och ett trevligt reseminne