Lapplands sjöar – en lisa för själen och ett måste för trogna fiskare

Lapplands många insjöar, älvar och forsar i omnejden samt de små åarna som rinner lite här och var, utgör fantastiska fiskemöjligheter för nybörjaren såväl som för den inbitne. I de vatten som finns i och runt omkring Lappland simmar det öring, sik, abborre, röding, gädda med mera. På sommaren är en vanlig fisketur i sin ordning, medan det på vintern omvandlas till isfiskemöjligheter.

Lapplands sjöar

Det finns som sagt otroligt många insjöar i Lappland som väntar på att bli besökta och vi ska lista några av dem här, där det kryllar av fisk.

  • Reivosjöarna
  • Dolvorsjön
  • Lodgesjöarna

Alla dessa sjöar har också boendemöjligheter och små stugor i närheten där du kan övernatta för att fiska, se på norrskenet eller bara vandra omkring och njuta. Dessa vildmarksstugor kan hittas genom olika sajter och även om de ligger i urskogen tillsammans med björnar och järv, har ändå marknadsföringen för dessa boenden gjorts med omsorg.

Bygg din affärsidé på Lapplands landskap

Många besökare blir så frälsta när de har varit i Lappland att de stannar kvar eller köper ett fritidsboende att komma till på egen hand eller hyra ut emellanåt. Tro nämligen inte att Lappland inte är ett populärt turistmål – hit vallfärdar folk från hela världen för att få en skymt av det trolska norrskenet och titta på farliga rovdjur och uppleva lugnet. Ett sätt att synas och att nå ut till kunder och företag som kanske vill bege sig till Lappland på företagsevent och liknande, är att använda ungapped.se och skicka ut nyhetsbrev och inbjudningar. Du kommer att bli förvånad över vilken hjälp det ger dig och det kommer också att främja Lapplands rykte om att vara en av Sveriges vackraste platser.

Isfiske förklarat

När vintern kommer och isen lägger sig på de många vatten som finns tillgängliga, är det isfiske som gäller. Man borrar då upp ett hål på den isbelagda sjön och sätter sig ned för att pimpla som det så länge har hetat. Detta är en mycket mysig fiskemetod genom att sätta sig på en spark eller ett renskinn, ta fram pimpelspöt och värma ansiktet med solens heta strålar medan fiskelyckan närmar sig. Det spelar egentligen ingen roll om du är farbror Melker, vad gäller fiskelyckan – bara upplevelsen är ett minne att bevara.

Fisk i stora lass

Det som är unikt med Lappland är att de 4000 sjöarna och de 4 älvarna samt alla andra åar och vattendrag, är relativt outforskade bland folk. Detta innebär med andra ord att de är fulla av fisk som kan dras upp med mete, spinnfiske, isfiske eller fluga. Fisken som lever där kan också vara relativt grov och stor, så att du kanske kan slå ditt rekord vad gäller kilogram och storlek och på så sätt visa upp din imponerande fångst.